#TravelWithMe - Italija (21.9.-23.9.2018.)

Dobrodošle u današnji post drage moje! Kao što vidite iz naslova,odlučila sam uvesti novu rubriku na post,a to je #TravelWithMe. Razlog tome je što sam počela putovati bar jedan put godišnje negdje van Hrvatske i mislim da ce ovakvi postovi biti i meni zanimljivi za pisanje,a i vama za čitanje. Pa krenimo!



Digla sam se u petak ujutro u 3:30h da se stignem našminkati i spremiti za Italiju, i već oko 4:15 sam krenula po moju najbolju frendicu D. s mamom i zaputile smo se prema kolodvoru. Došli smo malo ranije, ali bolje i to nego da zakasnite. Krenuli smo u 5:00h iz Zagreba i u Bolognu smo došli negdje oko 10:30h i krenuli smo u predviđeni obilazak, međutim kako nas je bilo oko 60-ak na jednog vodiča, kontrola u Bologni je opomenula vodiča i mi smo imali par sati slobodnog da radimo što god želimo. D. i ja smo prvo išle jesti jer smo bile pregladne i trebao nam je predah. Naravno da smo u Italiji i morale smo uzeti lazanje bolonjez koje su bile fantastične i najele smo se (možda čak i previše haha!). *imajte na umu da u Italiji u gotovo svakom restoranu plaćate uslugu konobara oko 4 eura* 


Zatim smo odlučile potražiti info pult kako bi nabavile kartu centra Bologne jer nam je vodič nije dao ... Kad smo dobile kartu odlučile smo otprilike kuda ići i prvo što smo htjele obići je ''Window overlooking the canal in Via Piella'' jer nam je na karti izgledao predivno i to je bila odlična odluka. 


Potom smo odlučile otići do Park of Montagnola do kojeg smo došle kroz tržnicu na Piazzi dell' 8 Agosto gdje se doslovno moglo kupiti sve,od A do Ž. U parku je bilo lijepo, ali je bilo dosta crnaca i osjetio se miris trave tako da se nismo previše zadržavale haha! Nije nam baš bilo svejedno. Vratile smo se istim putem i usput otišle do The Two Towers (Asinelli and Garisenda) koji su stvarno lijepi. Naravno da smo se morale počastiti čuvenim gelatom :) 



*ovako sam se obukla za prvi dan u Italiji* 

Oko 17h smo krenuli prema Montecantini termama gdje smo bili smješteni u hotelima. Ne mogu reći ništa previše loše za hotel, ali da u hotelu s tri zvjezdica ne radi lift (morali smo se do trećeg kata penjati koferima,jej) i da su tapete na zidovima iz 80-ih prošlog stoljeća,to mi baš i nema smisla,ali dobro. Bilo je čisto i dovoljno za naše potrebe.

Idućem danu smo se D. i ja jako veselile i pričale smo o njemu već mjesecima, jer smo išli u Cinque Terre! Cinque Terre je skupina ribarskih mjestašaca uvrštenih na UNESCO popis zaštićene svjetske baštine zbog svoje iznimne prirodne ljepote. Nakon doručka, oko 8h smo krenuli prema La Spezie od kud smo vlakom putovali do prvog gradića,a to je Riomaggiore. Do tamo smo došli s vodičem, a onda smo sami mogli birati u koji ćemo idući gradić. Ima ih 5 i svaki je ljepši od prethodnog! 



Nakon Riomaggiore, odlučile smo otići u gradić s prekrasnom plažom,a to je Monterosso, gdje smo prvo otišle namočiti noge u more (hehe),a potom smo se odlučile prošetati i naći neki slatki restorančić, gdje smo jele špagete bolonjez (hej,pa u Italiji smo).


Nakon Monterossa smo se zaputile u Vernazzu, ali do njezinog se centra trebalo penjati previše vremena, a toga baš i nismo imale, stoga smo otišle do Manarole gdje smo se popele na panoramsku šetnicu - e to je bilo mukotrpno penjanje,ali vrijedilo je. Nakon toga smo otišle do centra grada po još jedan gelato i prošetati se malo.


Nakon pojedenog sladoleda,oko 16h smo morale krenuti prema La Spiezi gdje smo otišli na bus i krenuli prema Montecantini Termama. Neki su otišli u vinariju,ali mi smo tu opciju odbacile jer nam vjerovatno ne bi bilo posebno zanimljivo,pa smo se samo navečer prošetale centrom grada, te sjele u neki kafić i popile mojito.

Idući dan je bio dan za polazak, odjavili smo se iz hotela i krenuli prema Firenzi. Tamo smo došli oko 10h i imali smo dogovorenog vodiča,Ankicu, koja nas je povela centrom Firenze uz korištenje slušalica. Prošli smo crkvu Santa Maria Novella, kapelu Medici, crkvu San Lorenzo, Katedralu, kao i Zvonik, te Piazze Signoria, Palazzo Vecchio, Galeriju Ufizzi, crkve Santa Croce i konačno smo došli do Ponte Vecchio, poznati most preko rijeke Arno. Poslije obilaska smo sjele na ručak i malo prošetale gradomi onda smo oko 15h krenuli prema Zagrebu. 



Došli smo u Zagreb oko 1h i putovanje je bilo prilično naporno. Kako god, bilo je divno i napokon sam posjetila dijelove Italije koje sam oduvijek htjela. Opet bih sve ponovno doživjela i meni putovanja imaju tu neku čar koja vjerovatno nikada neće prestati. 

Nadam se da vam post nije bio predugačak i da vam je bilo zanimljivo. Pišite mi gdje ste vi putovali i koja vam je iduća destinacija? Ja razmišljam o Beogradu, Sarajevu i Ljubljani, ali mislim da ću si ovaj put sama organizirati sve jer je to ipak drugačije kad imaš slobodu birati gdje ćeš ići i što ćeš gledati. 

Xoxo,Lux:* 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Garnier Botanical Cream sa grožđanom vodom

Mayani Design set kistova - Unicorn Brush Set Spiral Black - recenzija

Makeup Revolution puder u prahu - Luxury Banana Powder Recenzija